FVS_3562 Jazz Kidz-samenspel-concert-drums-pop-jazz-jongeren-horizontaal.jpg

Pall Gudmundsson

docent drums & slagwerk

“Ik bied mijn leerlingen cutting edge lesmateriaal dat constant in beweging is.”


Kun je iets vertellen over je muzikale achtergrond?

Hoewel ik tijdens de opleiding veel met hedendaagse slagwerkmuziek in aanraking kwam, ligt mijn passie vooral bij het drumstel. Ik prefereer de stijlen rock, funk, jazz, pop, afro en ambiënt. Mijn leraren waren Rob Meijn (Malando en diverse omroeporkesten) en Wim Vos (mede oprichter van Slagwerkgroep Den Haag, Rotterdams Philharmonisch Orkest en directeur Haags Conservatorium). Ik ben scheppend kunstenaar, studeerde daarom onder andere met eigen composities voor een gemengd ensemble af. Cijfermatig scoorde ik hoog, ook voor de theoretische vakken.

Na een korte periode omroeporkest-werk verhuisde ik van Hilversum naar Amsterdam om me in de theaterwereld te storten (Taller Amsterdam). Dit bracht me over de grens en op het Holland Festival.

De Raggende Manne

Na een paar pogingen om een eigen band te formeren kwam nogal onverwacht het succes met De Raggende Manne. Dit leverde vele optredens op grote podia, festivals en radio, - en tv opnamen op. We brachten ongeveer tien lp’s en cd’s uit met voornamelijk eigen werk. Ook stond ik aan de wieg van een aantal hits. Het meest populair zijn we nog steeds met de culthit Poep in je hoofd. Ons laatste werk, een dubbele lp, is begin 2019 verschenen, gevolgd door een toer langs de grote podia in Nederland. Ik was verantwoordelijk voor de samensteling.

Kun je iets vertellen over de manier waarop je les geeft?

Het lesmateriaal dat ik mijn leerlingen aanbiedt is cutting edge inspirerend en constant in beweging. Niettemin stelt mijn lange ervaring als musicus en docent mij in staat om groepsgewijs of individueel de kern van het slagwerk spelen over te dragen. Ik maak veel gebruik van beeldspraak en metaforen om de intrinsieke waarden in het spel aan het licht te brengen.

Waarom geef je graag les?

Wat ik geweldig vind aan muziekles geven is het vakgericht en klantgericht in de maatschappij staan.


 

Opleiding

Wat: klassiek slagwerk muziekonderwijs
Waar: Conservatorium van Den Haag

Geeft les in de talen

Nederlands, Engels en eventueel Frans, Duits, Spaans