FVS_7628-samenspel-les-slagwerk-senioren-kind-horizontaal.jpg

Olaf Keus

docent drums

“Beats anything anytime.”


Kun je iets vertellen over je muzikale achtergrond?

Vanaf mijn elfde organiseerde ik al mijn eigen bandjes en optredens. Ik geef al jaren concerten in binnen -en buitenland. Dat doe ik met geweldige muzikanten en brede muzikale kennis en ervaring van pop, jazz, latin, funk en wereldmuziek.

Gegrepen door de Afrikaanse percussieklanken heb ik ooit een lange studiereis door West-Afrika gemaakt. Daarna ben ik ook op studiereis naar Cuba geweest en heb ik bij het Conjunto Folklorico National de Cuba gestudeerd. De laatste drieëntwintig jaar ben ik veel in Brazilië geweest om concerten te geven en me te verdiepen in de lokale muziek.

Kun je iets vertellen over de manier waarop je les geeft?

Mijn specialismes zijn jazz, pop, funk en wereldmuziek uit Afrika en Zuid-Amerika. Mijn lesmethoden zijn zowel traditioneel -voor een goede techniek- als wel gericht op vele moderne muziekstijlen. Mijn brede ervaring breng ik met veel enthousiasme over.

Waarom zou iemand voor jou als docent kiezen?

Omdat ik uitvoerend muzikant ben kan ik de energie en passie overbrengen die ik ook bij live concerten geef. Het bijna onbeschrijfelijke heerlijke gevoel dat ik krijgt van een goed concert geef ik ook door aan mijn leerlingen.

Wat doe je buiten de muziekschool?

Ik geef het hele jaar door veel concerten met mijn eigen groepen en als freelancer. Ook ben ik docent Bodypercussion aan het Conservatorium van Amsterdam. Ik geef hier regelmatig workshops in aan andere conservatoria en scholen en in het bedrijfsleven.

Waarom geef je graag les?

Ik vind het heerlijk om mijn leerlingen te zien opleven als ze een goeie beat te pakken hebben, het is fijn om mijn kennis door te kunnen geven aan de volgende generatie jonge drummers.

Wat is je favoriete muziekstuk of nummer?

Van de nieuwe sterren ben ik een fan van Bruno Mars en Selah Sue. Meer funky van Marcus Miller, George Duke en Herbie Hancock. Ik luister graag naar jazz van Wheater report, Miles Davis en Paquito de Riveira. Mijn favoriete drummers zijn Dave Weckel, Dennis Chambers, Art blakey en nog heel veel anderen! 

Meer over Olaf weten? Check Olafkeus.nl

opleiding


Wat: Drums en percussie
Waar: Conservatorium van Amsterdam en Rotterdam

geeft les in de talen

Nederlands, Portugees, Engels