mirjam.jpg

Mirjam Tsoukernik

docent piano


“Mijn specialisatie is talent herkennen en ontwikkelen.”

Kun je iets vertellen over je muzikale achtergrond?

Ik ben geboren in Moskou, waar ik bij het prestigieuze Gnessin Muziekschool en later bij het Muziekcollege een muzikale opleiding volgde. Daarna studeerde ik aan het Conservatorium van Charkov in Oekraïne en behaalde daar mijn diploma.

Na mijn studie besloot ik me internationaal te oriënteren. Sinds 1990 woon ik in Nederland en ben ik actief op veel terreinen. Ik geef graag les en treed regelmatig op als soliste en begeleider. Ook werk ik met verschillende koren zoals Projectkoor Almere en het Almeerse koor Outside. Ik ben tevens als vaste pianist verbonden aan het Pro Musica koor te Bussum. Op YouTube zijn er verschillende opnames van mijn optredens te zien.

Kun je iets vertellen over de manier waarop je les geeft?

Mijn specialisatie is talent herkennen en ontwikkelen. Ik geef veel les aan getalenteerde en gemotiveerde leerlingen binnen de Academie van Muziekschool Amsterdam. Maar ik vind het ook heel leuk en spannend om met jonge kinderen te werken.

Waarom zou iemand voor jou als docent kiezen?

Ik hoop me te onderscheiden door mijn vriendelijkheid, competentie, positieve instelling en het vermogen om een goede band met de leerlingen op te bouwen. Ruim dertig jaar pedagogische ervaring helpt mij om de leerlingen beter te begrijpen en te motiveren.

Wat doe je buiten de muziekschool?

Buiten de Muziekschool treed ik graag op als solist en begeleid ik het Bussumse Pro Musica koor, het AZM koor in Maartensdijk en verschillende projectkoren bij de repetities en optredens.

Waarom geef je graag les?

Ik wil mijn ervaring graag delen met mijn leerlingen.


Wat is je favoriete muziekstuk of nummer?

Een van mijn favoriete muziekstukken is Sonata in b klein van F. Liszt. Mijn favoriete nummer is Sunrise Sunset uit Anatevka.

Wat is je leukste herinnering aan een leerling?

Ik vind het altijd leuk als mijn leerlingen verder gaan studeren aan het conservatorium.

Hoe ziet het contact met de ouder van een leerling eruit?

Ik probeer altijd een goede band met de ouders op te bouwen en ze bij het leerproces te betrekken.

 

Opleiding

Wat: Piano (uitvoerend musicus en docent)
Waar: Conservatorium van Charkov (Oekraïne)

Geeft les in

Nederlands, Russisch