Marlon Spaan

Docent keyboard, piano, zang, bandcoach

 

Kun je iets vertellen over de manier waarop je lesgeeft?

Leuke, speelse lessen die voor elke leerling op maat gemaakt is. Ik kijk om naar elke leerling geef ze het gevoel helemaal zichzelf te kunnen zijn bij mij: want dat kan absoluut! Leren en lachen staan centraal in mijn lessen waarin we elke week blijven groeien met elkaar!

 

Waarom zou iemand voor jou als docent kiezen?

Omdat ik mijn leerlingen individueel heel goed aanvoel op wat ze nodig hebben. Of de leerling nou in een groep of individueel les krijgt: ik zal er altijd alles aan doen om jouw les zo tof mogelijk te maken.

 

Wat doe je buiten de muziekschool?

Afgelopen jaren heb ik veel mogen touren met de band Blaudzun als toetseniste, zangeres- en percussionist. Ik componeer veel, produceer, en perform.

 

Waarom geef je graag les?

Het maakt mij heel gelukkig als ik leerlingen iets bij kan brengen van wat ik allemaal voor moois heb mogen leren, en nog steeds leer. Hen inspireren en motiveren om een instrument te bespelen, zoveel talenten die mijn lokaal binnenlopen, de ontwikkeling die je samen maakt, zorgt ervoor dat ik elke dag zin heb om naar mijn werk te gaan!

 

Wat is je leukste herinnering aan een leerling?

De dikke knuffels en blijdschap die ik krijg als mijn leerlingen weer les hebben. ‘’Juf Marleyyyyy!’’. Dat verwarmd mijn hart.

 


Hoe ziet het contact met de ouder van een leerling eruit?

Ik vind het belangrijk om catch-ups te houden met de ouders van mijn leerlingen zodat de verwachtingen blijven kloppen. Ik ben altijd bereikbaar, reageer snel en sta altijd open om met elkaar in gesprek te gaan.

 


Wanneer word je écht gelukkig van je werk als muziekdocent?

Als de ontwikkeling zichtbaar is en bij de optredens na elk blok. Dan ben ik zó trots! Ook de enthousiasme waarmee de kids elke week naar mijn les komen levert veel geluk op.

Opleiding

Wat: Herman Brood Academie (pop/rock)
Conservatorium van Amsterdam (bachelor Pop)

Waar: Amsterdam

Geeft les in de talen: Nederlands en Engels

Ik werk als zelfstandige docent bij Muziekschool Amsterdam
Kvk:
80205917