banner ingmar glerum gitaar.jpg

Jan Florusse

docent gitaar


“Het is prachtig om te zien wanneer een leerling iets doet waarvan hij dacht dat hij het nooit kon.”


Kun je iets vertellen over de manier waarop je les geeft?

Ik ga zoveel mogelijk uit van wat een leerling wil spelen en leren. Daar pas ik, waar mogelijk, het lesmateriaal op aan. Vaak kunnen we heel veel doen met de liedjes die jij leuk vindt. En als je speelt wat jij graag wilt, ontwikkelt je spel zich het snelst.


Waarom zou iemand voor jou als docent kiezen?

Ik heb veel belangstelling voor de muzikale interesses van mijn leerlingen, dat is volgens mij belangrijk. Daarnaast heb ik ervaring met de meest uiteenlopende muziekstijlen. Ik geef bijvoorbeeld geregeld concerten voor kinderen en jongeren, zowel solo als in ´De Band voor Kinderen´. Met die bagage heb ik een snel inzicht ontwikkeld waardoor ik mijn know how, aan de hand van de keuzes van een leerling, kan overbrengen.


Waarom geef je graag les?

Omdat het prachtig is om kennis te delen. Maar ook omdat het mooi is om te zien wat het met leerlingen doet als ze iets waarvan ze dachten het nooit te kunnen, gewoon doen. Het is een proces dat zich herhaalt, maar nooit hetzelfde is. Simpelweg omdat iedere leerling zo anders is. Alsof je telkens verrast wordt met een nieuw cadeautje!

opleiding

Wat: klassiek en elektrisch gitaar, M4Me (Post-HBO studie in het lesgeven aan grotere groepen kinderen)
Waar: Conservatorium van Amsterdam