Gerben Klein Willink slider.jpg

Gerben Klein Willink

docent trompet

“Ik word blij als ik mijn leerlingen samen muziek zie maken.”

Kun je iets vertellen over je muzikale achtergrond?

Ik groeide op in het oosten van het land waar in een harmonieorkest spelen de manier was om de basis te leren van het trompetspelen. Het was trouwens ook de plek waar je veel vrienden maakte. Na mijn studie Werktuigbouwkunde ging ik pas laat, op mijn zevenentwintigste, naar het conservatorium. Rotterdam trok mij aan vanwege de latin-jazz afdeling die het conservatorium daar heeft. Inmiddels ligt mijn interesse voornamelijk bij de jazz, maar ik heb veel verschillende muziekstijlen gespeeld.


Kun je iets vertellen over de manier waarop je les geeft?

Muziek gaat om het plezier maken. Daar probeer ik dan ook voor te zorgen in mijn lessen. Trompetspelen wordt leuker als je ook regelmatig oefent, dus daar stuur ik op aan. Verder zoek ik steeds naar liedjes en methodes die bij een specifieke leerling passen.


Waarom zou iemand voor jou als docent kiezen?

Ik geef al meer dan tien jaar les en ik kan je alles bijbrengen over jazz, pop, film en latin muziek. Ik heb al meerdere leerlingen ‘afgeleverd’ op het conservatorium. Dat is zeker niet het hoofddoel maar geeft aan dat je bij mij qua kwaliteit zeker goed zit.


Wat doe je buiten de muziekschool?

Ik geef éen dag in de week les op de muziekschool. Daarnaast treed ik veel op. Een rode draad in mijn carrière zijn mijn eigen jazzprojecten zoals Young Sinatras, FLUKS en Utrecht Jazz Archipel. Daarnaast komt binnenkort mijn eigen album uit. Maar daarnaast heb ik ook met veel artiesten en bands opgetreden zoals Chef’ Special, Caro Emerald, Room Eleven en op dit moment Claudia de Breij, op grote podia waaronder LowLands, North Sea Jazz festival en Carré.


Waarom geef je graag les?

Het is geweldig om te zien hoe snel kinderen iets kunnen leren. En ik vind het natuurlijk fijn om mijn passie, jazz, over te brengen op kinderen en volwassenen.


Wat is je favoriete muziekstuk of nummer?

Er zijn zoveel mooie muziek nummers in verschillende stijlen. Maar het album ‘Kind of Blue’ van Miles Davis blijft altijd een van mijn favorieten.


Wat is je leukste herinnering aan een leerling?

Dat zijn er veel! Maar een jaarlijks hoogtepunt is de Jazz Marathon in het Bimhuis in juli. Dan treden bijna al mijn leerlingen op in één van de jazz bands van de muziekschool voor een volle zaal met familie, vrienden en jazzliefhebbers.


Hoe ziet het contact met de ouder van een leerling eruit?

De meeste ouders zie ik regelmatig: of na de les of op voorspeelmiddagen en jamsessies.


Wanneer word je écht gelukkig van je werk als muziekdocent?

Als ik een leerling bij een uitvoering echt boven zichzelf uit zie stijgen. Maar ook van het feit dat een leerling met anderen muziek kan maken. Dat deed ik als kind ook en daar had ik ontzettend veel lol aan.

opleiding

Wat: Trompet
Waar: Conservatorium van Rotterdam


geeft les in de taal

Nederlands