emirhan tuga slider v2.jpg

Emirhan Tuga

docent klarinet, saxofoon en ensemble coach


“De internationale muziek-uitwisseling die ik regelmatig organiseer is een fantastische ervaring voor leerlingen.”


Kun je iets vertellen over de manier waarop je lesgeeft?

De muziekstijlen waarin ik lesgeef zijn Klassiek, Balkan en Klezmer. Naast het geven van klarinetlessen ben ik ook ensemble-coach van de Music Breakers, Klezmagic, Klezmagic Junior, Ramo Ramo, Roman Oro en het Roman Ensemble. Een aantal keer per jaar organiseer ik concerten voor de ensembles, evenementen en Internationale muziek-uitwisselingsprojecten in samenwerking met stichting Antre.

Tijdens mijn lessen kijk ik naar het niveau van een leerling en pas daar de les op aan. Ik maak zelf muziek-arrangementen voor leerlingen en combineer mijn eigen lesmethoden met bestaande methodes.

Waarom zou iemand voor jou als docent kiezen?

Goed contact met leerlingen en hun ouders vind ik erg belangrijk. Als zij tevreden zijn doet mij dat goed. Ik ben een geduldige docent en ik stimuleer initiatief bij mijn leerlingen.

Als uitvoerend musicus speel ik regelmatig samen met mijn leerlingen bij Club Antre concerten en festival Hayde. Optreden stimuleert leerlingen in hun ontwikkeling en motivatie. Als producer ben ik altijd intensief bezig met het ontwikkelen van nieuwe lesmethoden.

In 2018 heb ik met mijn leerling-ensembles Roman ensemble, Roman Oro en Klezmagic drie CD's geproduceerd.

 

Wat doe je buiten de muziekschool?

Ik treed zeer regelmatig op als klarinettist. Daarbij combineer ik westerse klassieke muziekculturen met Balkanmuziek. Hiermee creëer ik mijn eigen muzikale identiteit. Naast soloconcerten treed ik ook op met diverse Europese kamermuziek-ensembles en orkesten in Nederland, België, Turkije, Japan en de Verenigde Staten. Ik werkte samen met componisten als Jan Raas, Meliha Doğuduyal, Marion von Tilzer, YukaTada, Ofer-Ben Amots, Önder Özkoç en Evrim Demirel in concerten en CD projecten. Ik ben de muzikaal leider en de klarinettist van het Tombaz ensemble waarmee hij regelmatig optreedt. Hij arrangeerde Turkse Kanto, Tango en muziek uit Balkanlanden voor het Tombaz Ensemble voor de CD Variété Oriëntal. Meer informatie vind je op Emirhantuga.com

Waarom geef je graag les?

Ik ben een zeer gemotiveerde docent en vind het ongelofelijk leuk om op deze manier mijn enthousiasme voor de muziek over te dragen aan volgende generaties.

Wat is je favoriete muziekstuk of nummer?

Mijn grote favoriet is ‘Valsinho’ van Monika Salmoso.

Wat is je leukste herinnering aan een leerling?

De internationale muziek uitwisselingsprojecten en de CD presentatie concerten zijn fantastische ervaringen voor zowel mijn leerlingen als voor mijzelf!

Hoe ziet het contact met de ouder van een leerling eruit?

Ik ben altijd bereikbaar via mail, app en telefoon voor vragen. Na afloop van de les geef ik indien gewenst aan de ouders een korte feedback.

Wanneer word je écht gelukkig van je werk als muziekdocent?

Als ik een leerling echt plezier zie hebben tijdens het spelen: dat zijn mooie momenten.

Opleiding

Wat: Klarinet
Waar: Ankara Staats Conservatorium, Conservatorium van Amsterdam

Geeft les in de talen

Nederlands, Engels, Turks