FVS_2626-klezmagic-samenspel-concert-cello-accordeon-wereld-jongeren-horizontaal.jpg (1)

Elly van Egeren

docent accordeon


"Ik zie het als een uitdaging om per leerling te kijken hoe ik hem het beste kan onderwijzen.”

Kun je iets vertellen over jezelf en de manier waarop je lesgeeft?

Als kind vond ik muziek al heerlijk. Na mijn middelbare school heb ik eerst een opleiding tot medisch secretaresse gevolgd. Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan en de passie die ik voor muziek had, bleef. Na die opleiding heb ik me dus aangemeld bij het Conservatorium van Amsterdam. Dat is een goede keuze gebleken! In 1985 ben ik afgestudeerd en sindsdien geef ik met veel plezier accordeonles.

Leerlingen van alle leeftijden zijn welkom in mijn les. Ik kijk per leerling welke stijl bij hem past en maak dan onderwijs op maat door te kijken wat hij nodig heeft. Daarnaast kijk ik natuurlijk ook naar wat een leerling zelf wil. Het geeft me voldoening om iemand te laten ontdekken hoeveel kanten je op kunt met een accordeon: van barok tot zwoele tango.


Wat doe je buiten de muziekschool?

Ik heb jarenlang en met veel plezier in een accordeonkwintet gespeeld. Daarnaast stond ik vele jaren als dirigente voor verschillende accordeon-orkesten.


Waarom geef je graag les?

Het is ontzettend leuk om leerlingen het plezier van muziek maken te laten ervaren. Daarnaast vind ik het heel fijn om mijn kennis over te dragen. Ook zie ik het als een uitdaging om per leerling te kijken hoe ik hem het beste kan onderwijzen.

Wat is je favoriete muziekstuk of nummer?

Ik houd van vele soorten muziek: van Bach tot Piazolla.

Opleiding


Wat: Accordeon
Waar: Conservatorium van Amsterdam

geeft les in de talen

Nederlands