FVS_2105-roman-oro-samenspel-concert-klarinet-wereld-jongeren-verticaal.jpg

Ciska van ter Meij

docent klarinet


"Ik word gelukkig als ik zie dat een leerling vooruit gaat."

Kun je iets vertellen over je muzikale achtergrond?

Toen ik acht jaar was ging ik naar de Gehrels muziekschool. Ik volgde er eerst AMV en toen blokfluit. Daarna heb ik de klarinet gekozen en dat speel ik nog steeds. Na de middelbare school ging ik naar het Sweelinck Conservatorium. Tijdens mijn klarinetstudie heb ik ook de opleiding tot dirigent gedaan. Later ook nog de aantekening tot AMV docent.


Kun je iets vertellen over de manier waarop je les geeft?

Mijn lessen zijn gevarieerd en ik houd rekening met de wensen van mijn leerlingen. Mijn doel is om hen tot een zelfstandige muzikant te begeleiden. Ik bied veel verschillende stijlen aan en samenspelen en plezier in muziek maken staan voorop.

Wat doe je buiten de muziekschool?

Mijn interesse is breed en ik speel graag in heel diverse ensembles: van kamermuziek ensembles tot een Roemeens orkest, een Harmonie orkest en het Ricciotti ensemble.
Vanaf mijn twintigste ben ik werkzaam als dirigent en klarinetdocent op verschillende muziekscholen en bij verschillende orkesten. Als AMV docent ben ik vanaf 1996 werkzaam op verschillende scholen.


Wanneer word je écht gelukkig van je werk als muziekdocent?

Ik word gelukkig als ik zie dat leerlingen vooruit gaan. Maar ook als leerlingen zelf tevreden zijn over hun prestaties. Als ze enthousiast zijn over een muziekstuk of artiest én als ze een uitdaging durven aangaan. Zoals je ziet zijn er heel veel dingen waar ik gelukkig van word als het op lesgeven aankomt.

 

opleiding

Wat: Klarinet, dirigent, AMV docent
Waar: Sweelinck Conservatorium, Rotterdams Conservatorium

geeft les in de talen

Nederlands