I Like Muziekschool-2802-samenspel-concert-contrabas-jongeren-horizontaal.jpg

Christien le Coultre

docent cello

“Het is geweldig om als docent bij te dragen aan de ontwikkeling van een kind.”


Kun je iets vertellen over jezelf en de manier waarop je lesgeeft?

Afkomstig uit een muzikale familie ben ik van jongs af aan opgegroeid met muziek. Al heel jong was ik gefascineerd door de cello. Na mijn opleiding heb ik me gespecialiseerd in het lesgeven aan jonge kinderen. In Londen volgde ik hiervoor een opleiding volgens de Suzuki methode: een methode om kinderen al vanaf vier jaar cello te leren spelen. Professor S. Suzuki vergelijkt het leren van de muzikale taal met het leren van een moedertaal. Bij deze jonge kinderen zijn de ouders nauw betrokken bij de les, zodat zij de kinderen ook thuis kunnen begeleiden bij het cello spelen.

Wat doe je buiten de muziekschool?

Naast mijn werk bij de muziekschool geef ik in Zwolle methodiekles aan studenten; ik heb al veel nieuwe enthousiaste cello docenten op kunnen leiden. Verder speel ik cello en barokcello in verschillende kamermuziekensembles.


Waarom geef je graag les?

Het lesgeven aan kinderen boeit me enorm. De muzikale ontwikkeling en de technische vaardigheden die kinderen zich eigen maken tijdens het leren, bevorderen de algemene ontwikkeling van een kind. Het is geweldig om hier als docent aan bij te kunnen dragen.

Opleiding

Wat: Cello
Waar: Conservatorium van Londen (Suzuki methode)