FVS_1095-Vocalirious-samenspel-docent-zang-pop-jongeren-horizontaal.jpg

Carmen Gomes

docent zang

“Het mooiste aan lesgeven vind ik dat ik kinderen mag inspireren en helpen ontwikkelen, ze net precies dat bouwsteentje aan te kunnen reiken waardoor ze een stap verder komen ”

 

Kun je iets vertellen over je muzikale achtergrond?

Mijn naam is Carmen Gomes. Mijn passie is zingen en lesgeven. Als kind van drie hoorde je me al van verre aankomen achterop de fiets in het kinderzitje van mijn moeder; ik zong de hele weg, altijd en overal. Inmiddels heb ik van zingen mijn beroep gemaakt. Ik rondde een opleiding zang lichte muziek en docerend musicus af aan het Conservatorium in Amsterdam, ben jazz zangeres met mijn eigen band en componiste. Ik geef zangcoaching en leid 9 koren/zanggroepen waar ik arrangementen voor maak. 

Sinds 9 jaar geef ik zangles bij de muziekschool Amsterdam en ik leid de kinder- en jongvolwassenen zanggroepen/ koren. Het mooiste aan lesgeven vind ik dat ik kinderen mag inspireren en helpen ontwikkelen, ze net precies dat bouwsteentje aan te kunnen reiken waardoor ze een stap verder komen.

Hoe geef je les?

In groepjes van 2 of solo, leren we de basisvaardigheden voor een leven lang zangplezier. We werken samen aan je zangtechniek en leren dit direct toe te passen. We ontwikkelen je gehoor, muzikale vaardigheden evenals ritmiek en harmonie. We werken aan frasering en aan interpretatie; een lied net dat meegeven waardoor je er je eigen stempel opdrukt. We zingen de liedjes die jij wilt zingen, je kiest ze zelf uit. En natuurlijk treden we meerdere keren per jaar op.

Met de Popzanggroepen zingen we samen in koor. Close harmony, drie en meerstemmig zingen. Uitgangspunt is een hoop zangplezier en het ontwikkelen van een ontspannen zangstem. We besteden o.a aandacht aan je techniek: stembeheersing, intonatie, articulatie, ademsteun. We ontwikkelen je gehoor en je basale muzikale vaardigheden.

 

Doe je nog iets buiten de muziekschool?

Ik heb diverse prijzen gewonnen waaronder het Nederlands Jazz Vocalisten Concours, maakte opnames met het Metropole Orkest en speelde op het North Sea Jazz Festival. Met mijn band Carmen Gomes inc. nam ik 13 cd's op, de nieuwe cd komt dit jaar uit. Ik speelde o.a Op het Copenhagen jazzfestival en Yokohama festival in Tokyo. De band treedt regelmatig op in Nederland op jazzfestivals, theaters en clubs. Ik heb als zangeres gewerkt met o.a Rob de Nijs, Angela Groothuizen, Rene Froger en Het Goede Doel, Eric Vloeimans en Louis van Dijk.

opleiding

Wat: zang lichte muziek, uitvoerend musicus en docerend musicus
Waar: Conservatorium van Amsterdam

geeft les in de talen

Nederlands, Engels