FVS_9303-samenspel-les-viool-kind-horizontaal.jpg

Bert 't Hart

begeleider strijkensembles

Ik geef als zelfstandige les aan drie strijkers ensembles: De Stoere Strijkers , de Golden Angels en Wonderful Music. Naast ensemble leider ben ik werkzaam als dirigent van kamerkoren, organist en zangdocent. Mijn opleiding heb ik genoten aan de conservatoria van Utrecht en Tilburg.

Ik geef de ensemble lessen samen met mijn vrouw Maria 't Hart. Zij is voormalig viooldocent aan de Amsterdams Muziekschool.

De Stoere Strijkers zijn violisten van 6 tot 11 jaar. Zij spelen in de eerste positie en zijn beginnende violisten. Wij leren ze spelen als een orkest met aanvoerders van de eerste en tweede vioolpartij. Zelf begeleid ik de kinderen op de piano. Soms moeten de kinderen uit het hoofd spelen en altijd proberen wij de leerlingen op allerlei manieren uit te dagen om mooi en expressief te gaan musiceren met elkaar. Al snel komt er een'' band gevoel'' bij de kinderen, omdat zij het echt samen voor elkaar krijgen om prachtige muziek te maken .

De Golden Angels is een ensemble waar de leerlingen meer gevorderd zijn . Positiespel is bekend of daar wordt mee begonnen , vibreren op de viool wordt normaal . Allerlei vaardigheden zijn al geoefend. Wij spelen veel Ierse volksmuziek en klassiek en moderne arrangementen van Prokofjef, Händel en ook Klezmer muziek.

Wonderful Music is een ensemble met gevorderde violisten in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Wij spelen concerten en stukken van Bach, Vivaldi Shostakovich, Sibelius en vele anderen , steeds weer uitdagende muziek om verder te komen in de wereld van de muziek. Met dit ensemble hebben wij 3 keer de Amsterdamse Muziekschoolprijs gewonnen en optredens gehad in de La Mar theater , Muziekgebouw het IJ, en de Q factory.

Met alle ensembles treden wij jaarlijks meerdere keren op in de Gehrelszaal van de Muziekschool centrum-oost en in de Muiderkerk bij het Tropenmuseum.

Door de ensemblelessen gaan de leerlingen als vanzelf goed samenspelen en musiceren. Ze leren vaardigheden waar ze de rest van hun leven profijt van kunnen hebben.

Opleiding

Wat: Mijn opleiding heb ik genoten aan de conservatoria van Utrecht en Tilburg.

Waar: Utrecht en Tilburg

Geeft les in de talen: Nederlands en Engels

Ik werk als zelfstandige docent bij Muziekschool Amsterdam 
Kvk:
 34352598