FVS_7479-samenspel-concert-basgitaar-jongeren-horizontaal.jpg

Berry Janssen

bandcoach/docent basgitaar

“Gratis bij de les inbegrepen: mijn enorme bak aan passie voor muziek."

Kun je iets vertellen over de manier waarop je lesgeeft?

Mijn manier van lesgeven stem ik af op wat mijn leerling wil leren. Wanneer iemand graag voor de ontspanning in een band speelt, leer ik diegene andere dingen dan wanneer een leerling een vakopleiding in muziek wil doen. Een voorbeeld van wat we in de les doen is het maken van eigen baslijnen of we gaan aan de slag met je favoriete nummers op Youtube.

Waarom zou iemand voor jou als docent kiezen?

Wat mij onderscheidt is dat ik zelf zeer actief ben als bassist. Daardoor blijft er continue feeling met de nieuwste trends op basgebied en weet ik wat er nodig is om live te kunnen spelen. Verder ben ik er goed in om mijn passie voor muziek door te geven aan mijn leerlingen. Dat gaat volkomen naturel en is helemaal gratis bij de les inbegrepen.

Wat doe je buiten de muziekschool?

Ik treed veel op als freelance bassist. De optredens variëren van het begeleiden van artiesten tot theater tournees en studiowerk. De stijlen waarin ik actief ben schieten alle kanten op: Funk, Dance, Rock, Franse chansons en jazz. You name it!

Waarom geef je graag les?

Muziek kunnen maken is een voorrecht en dat voorrecht deel ik graag met anderen. Daarnaast vind ik het leuk om leerlingen handige en snelle tips te geven, waardoor ze direct vooruit kunnen. Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat het niet uitmaakt wat voor een vraag of muziekprobleem een leerling heeft; ik weet altijd een antwoord of oefeningen.

Wat is je favoriete muziekstuk of nummer?

Echt teveel om op te noemen! Er is zoveel mooie muziek gemaakt dat ik onmogelijk een favoriet stuk kan noemen. 

 

Opleiding

Wat: Basgitaar met als bijvakken contrabas, gitaar en bandcoaching
Waar: Hilversums Conservatorium

Geeft les in de talen

Nederlands, Engels, Duits, Brabants