Barbara de Bruin slider.jpg

Barbara de Bruin

docent gitaar

Kun je iets vertellen over je muzikale achtergrond?

Als kind was ik dol op zingen en tekenen. De liefde voor de gitaar kwam pas veel later. Op mijn zeventiende kwam er een gitaar in de familie en begon ik te spelen. Al gauw speelde ik elke dag een paar uur en op mijn twintigste waagde ik het om auditie op het conservatorium te doen. Tot mijn vreugde werd ik aangenomen bij de gerenommeerde jazz-gitarist Peter Niewerf in Den Haag.

Na mijn opleiding tot docente gitaar ben ik in 1999 naar Amsterdam verhuisd om me daar voorzichtig in de muziek-'scene' te storten. Ik speelde op verschillende jamsessies waarbij die vlak achter het Leidseplein me het meeste is bijgebleven. Professionals en amateurs stonden hier gebroederlijk samen op het podium, waarbij de ervaren spelers dan vaak wat langer mochten blijven zitten. Het was er gezellig en ook als ik niet aan het spelen was vermaakte ik me meestal prima met luisteren en het kijken naar de 'nachtvogels' die langskwamen.

Wat doe je buiten de muziekschool?

Met de obscure pop-rock-jazzband Dr.Fisheye (2002-2012) speelde ik in kunstgaleries en op bekende plekken zoals de Melkweg, Bimhuis en de Uitmarkt. Sinds 2010 leg ik me naast het lesgeven en de muziek toe op het schilderen in olieverf.


Opleiding


Wat: gitaar
Waar: Het Koninklijk Conservatorium Den Haag (bij jazz-gitarist Peter Niewerf)