Arend Dijkstra

docent elektrische gitaar

Kun je iets vertellen over de manier waarop je lesgeeft?

Voor mij zijn de wensen en aspiraties van de leerling het uitgangspunt voor de lesinhoud. Ik geloof dat je het snelste leert als je ook plezier beleeft aan het oefenen en instuderen.

Daarom duik ik graag het liefste meteen in liedjes die je graag thuis opzet om te spelen of te zingen. Ook voor de beginners zijn er in popliedjes altijd wel makkelijke manieren te vinden om het herkenbaar na te kunnen spelen.

Op het gebied van bandcoaching als zelfstandige probeer ik bandleden goed georganiseerd te krijgen voor een effectieve bandrepetitie. Uiteraard staat hier ook weer het speelplezier centraal.

Creatief gezien vind ik het belangrijk dat je je eigen stem vindt en je je niet laat belemmeren door te veel twijfels en zelfkritiek.Waarom zou iemand voor jou als docent kiezen?

Ik ben bekend met veel terreinen binnen de muziek waardoor ik sneller in het grotere plaatje kan denken. 

Naast ontwikkeling als muzikant vind ik zelf expressie en speelplezier ook belangrijk en staan jouw wensen zoals eerder genoemd centraal. 


Wat doe je buiten de muziekschool?

Buiten school ben ik songwriter, producer, zanger, toetsenist en gitarist in mijn eigen project. Daarnaast ben ik ook coach op verschillende MBO opleidingen.

Wat is je favoriete muziekstuk of nummer?

Mijn favoriete muziekstuk is een album; The Suburbs van Arcade Fire.


Waarom geef je graag les?


Ik vind het mooi om de passie voor muziek bij jong en oud te mogen meemaken en te kunnen bijdragen in het verwezenlijken van ambities, dromen en ontwikkelen van deze passie. Maar ook als een leerling door het muziek maken even in het moment leeft is voor mij zeer waardevol.


Wat is je leukste herinnering aan een leerling?

Mijn leukste herinnering is het coachen in songwriting van een zeer gedreven artiest die ik later heb mogen zien doorbreken.

Hoe ziet het contact met de ouder van een leerling eruit?

Ik sta altijd open voor opmerkingen en vragen. Ook vertel ik graag over leuke ontwikkelingen in de les als ouders daar nieuwsgierig naar zijn.

Wanneer word je écht gelukkig van je werk als muziekdocent?

Als je samen muziek maakt en het kwartje valt bij de leerling waardoor er een flow en click ontstaat tussen de leerling zijn mede muzikanten en de muziek zelf.

Opleiding

Wat: Conservatorium Amsterdam Popafdeling; zang en gitaar

Waar: Amsterdam

Geeft les in de talen: Engels en Nederlands

Kvk: 50669273