Antonio Maria Cartaxo slider2 credits JuanaPeters.jpg

Antonio Maria Cartaxo

Docent Piano/piano excellence


Waarom geef je graag les?

Mijn passie is om continu nieuwe manieren te vinden om het artistieke talent van leerlingen te ontwikkelen. Ook heb ik een eigen lesmethode, kijk daarvoor op: www.antoniomariacartaxo.com. Check ook mijn Instagram (@antonio.mariacartaxo_piano) voor filmpjes van leerlingen.

Heb je prijzen gewonnen in je muzikale carrière?

Jazeker. Ik won de eerste prijs op de Excellentia Competitie 2006 in België, de Prix do Patrimoine in 2012 en op het Conservatorium van Brussel de prijs voor uitmuntende academische resultaten.

Wat is je favoriete muziekstuk?

De Romantische periode is mijn favoriete periode. Schumanns Fantasia weerspiegelt zowel vuur, passie en virtuositeit van de romantiek als wel het laatste meer introspectieve gedeelte: een ware liefdesverklaring van Schumann aan Clara. Mijn favoriete jazzalbum is Dave Brubecks Take Five.

 

 

Opleiding


Wat Piano, klas van Prof. Pavel Gililov (Keulen), klas van Prof. Dominique Cornil(Brussel). Diploma pedagogiek en onderwijskunde.
Masterclass met toppianisten en pianopedagoge, onder andere: Anna Vinnitskaya, Abdel Raman El Bacha, Oleg Poliansky, Vitaly Margulis, Jorg Demus, Polina Leschenko.
Waar Conservatorium (Musikhochschule) van Keulen, Conservatorium van Brussel


geeft les in de talen
Nederlands, Engels, Frans, Spaans en Portugees