FVS_8831-solo-les-hoorn-kind-verticaal-nonprint.jpg

Angenieta de Bie

Docent hoorn


“Muziek raakt me, mensen intrigeren me.”


Kun je iets vertellen over je muzikale achtergrond?

Als meisje van acht werd ik al gegrepen door de magische klanken van de hoorn. Toch ging ik eerst op pianoles. Pas op mijn zestiende begon ik met hoornspelen en werd na een jaar al toegelaten op het Conservatorium. Ruim twintig jaar speelde ik met dit instrument op het hoogste niveau in orkesten en ensembles. Ondertussen richtte ik me ook vol enthousiasme op het lesgeven.


Hoe geef je les?

Mijn hoornlessen zijn altijd op maat gemaakt. Of je nu graag de soundtrack van Starwars speelt of de Gran Partita van Mozart; samen kijken we hoe je jouw lievelingsstukken het beste leert. Speelplezier staat in mijn lessen altijd voorop! Daarbij ben ik ook geïnteresseerd in wie jij bent en hoe je wilt en kunt ontwikkelen. Ik stuur op een positief leerproces en zorg met humor voor een fijne sfeer zodat je je volop kunt ontwikkelen.


Doe je nog iets buiten de muziekschool?

Ik combineer mijn werk aan Muziekschool Amsterdam met mijn eigen coachings,-en therapiepraktijk. Ook ben ik opleider aan de Nederlandse Academie voor psychotherapie. Op deze manier combineer ik mijn interesse voor mensen met mijn liefde voor muziek!


Waarom geef je graag les?

Ik vind lesgeven leuk omdat muziek mij raakt en mensen mij intrigeren. De enorme passie die ik heb voor muziek in het algemeen en hoornspelen in het bijzonder wil ik graag overbrengen. Ik ben er namelijk van overtuigd dat muziek een belangrijke bijdrage levert aan ontwikkeling en plezier in het leven.


Wat is je favoriete muziekstuk of nummer?

Dat is een lastige! Als ik nu een favoriet muziekstuk zou noemen, kan dat over een uur alweer veranderd zijn, afhankelijk van dag, stemming en omgeving.


Wat is je leukste herinnering aan een leerling?

Ik kijk met veel plezier terug op het lesgeven aan veel bijzondere leerlingen. Veel van hen hebben zich ontwikkeld van kind tot -in sommige gevallen professioneel- hoornist. Zowel met leerlingen als ouders heb ik een fijn en regelmatig contact.


Wanneer word je écht gelukkig van je werk als muziekdocent?

Van het lesgeven krijg ik veel positieve energie. Ik kan enorm gelukkig zijn als een leerling met overtuiging de mooiste noten kan spelen. Vooral als ik een leerling zelf ook zie genieten van de hoornklank die hij maakt.

 

 

 

Opleiding

Wat: Hoorn (bijvak piano). Coachingsopleiding aan de Hogeschool Holland en 4 jarige post HBO opleiding integratieve therapie.
Waar: Utrechts Conservatorium, Conservatorium van Amsterdam, Nederlandse Academie voor psychotherapie

geeft les in de talen

Nederlands, Engels, Duits