banner elliot muusses elektrische gitaar.jpg

Alexander Kyrkos

docent gitaar
Kun je iets vertellen over de manier waarop je lesgeeft?

Ik zoom in op de individuele talenten en de interesses van de individuele leerling en kies aan de hand daarvan een traject waarmee de leerling zichzelf muzikaal kan ontwikkelen.  

Na de eerste jaren kiezen de leerlingen een klassieke of een pop gerichte vervolg. "Fingerstyle" tokkelen en met plectrum spelen komen allebei van pas afhankelijk van je richting.

Als zelfstandige speel zo veel mogelijk met de leerlingen mee, begeleidt ze en improviseer op hun partij, om samenspel te trainen en hun harde werk met mooie klanken te belonen.


Waarom zou iemand voor jou als docent kiezen?

Ik heb lol en geniet van het muziek maken en het doceren. In mijn praktijk hebben we altijd plezier met musiceren. Ik combineer inzichten in de cognitieve ontwikkeling van jongeren met muzikaliteit en humor.


Wat doe je buiten de muziekschool?

Ik speel als muzikant of soloartiest in verschillende formaties en als sessiemuzikant. Op dit moment zijn de meeste actieve acts Slag ende Stoot (middeleeuws) en DUCAs (electro).


Wat is je favoriete muziekstuk of nummer?

Ik heb ooit besloten om over te stappen van accordeon naar gitaar omdat ik een bandje “Black and Magic Woman” van Carlos Santana hoorde spelen.

Ik hou onder andere van Red Hot Chilly Peppers, Thylacine, Fela Kuti, Brian Enno.

 

Waarom geef je graag les?

Het geeft mij voldoening om een leerling te zien ontwikkelen op cognitief en muzikaal front.

 

Wat is je leukste herinnering aan een leerling?

Dat een leerling ineens heel relaxed triolen afwisselde met achten en dat na maanden getob!

 

Hoe ziet het contact met de ouder van een leerling eruit?

Ik hou de vinger aan de pols via de ouders. Voor jonge kinderen zijn ze onmisbaar in het leerproces. Ik spreek geregeld de ouders aan bij het ophalen van hun kind. Adolescenten leerlingen spreek ik direct aan zonder tussenkomst van de ouders.


Wanneer word je écht gelukkig van je werk als muziekdocent?

Van het meemaken van breakthroughs van mijn leerlingen word ik gelukkig. Dan wordt hard werken beloond met prachtige klanken, dat zijn de kersen op de taart. De taart zelf is het bijdragen aan de motorische en cognitieve ontwikkeling van jonge mensen.

 

Wat is je opleiding en waar heb je dit gevolgd?

Mijn eerste w.o. diploma was in elektrotechniek richting informatica. Daarnaast volgde ik klassieke en elektrische gitaar lessen, in Athene. Na een roerig traject, via multimedia en traditionele audiovisuele media ben ik ruim 15 jaar geleden voltijds bij de muziek beland. In 2015 heb ik een post-hbo muziekeducatie opleiding afgerond bij het conservatorium van Amsterdam.

 

 

opleiding

Wat: post-hbo muziekeducatie opleiding afgerond bij het conservatorium van Amsterdam.

Waar: Amsterdam

Geeft les in de talen: Nederlands, Engels en Grieks.

Ik werk als zelfstandige docent bij Muziekschool Amsterdam 
Kvk: 33304965