FVS_7970-samenspel-concert-zang-jongeren-horizontaal-nolimit.jpg

Adriana Romijn

docent zang

 

Adriana daagt je uit jezelf te ontplooien. Ze stimuleert je om het beste uit jezelf te halen. Dat doet ze bij POP-Amsterdam, maar bijvoorbeeld ook op Dansacademie Lucia Marthas. Daar helpt ze jong talent op weg naar een carrière in de showbizz.

Tijdens de lessen legt ze de lat voor haar leerlingen steeds ietsje hoger, waarbij er veel aandacht is voor voor techniek en timing. De stijlen die in de les behandeld worden variëren van licht klassiek, Jazz, fusion, gospel, latin, soul, pop tot R&B.

Adriana zelf is een muzikale duizendpoot die naast haar eigen werk als pop/soul/gospel zangeres ook actief is met arrangeren, schrijven, vocale coachen en het geven van workshops aan groepen in de gospel, popmuziek tot musical. Je zal haar waarschijnlijk al vaak gehoord hebben, want ze is vaak te horen op radio en tv in jingles & commercials.

Tijdens haar studie aan het Conservatorium in Hilversum won ze de prestigieuze Wessel Ilcken jazz Prijs voor het meest veelbelovende aanstormend talent.Tegenwoordig werkt ze met nationale en internationale artiesten als backing vocal, zoals bij Trijntje, Xander de Buisonjé, Oleta Adams, Sister Sledge, Angie Stone, Cool and the gang. Maar ook als leading lady bij onder andere Dancing With The Stars en het Songfestival van 2004. Ze is ook actief in het dirigeren/begeleiden van koren zoals de Wazzup Singers en doet ze veel studio werk. 

 

Ga die muzikale uitdaging aan.

opleiding

Wat: Zang UM/DM, MD-post hbo
Waar: Conservatorium van Hilversum, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten