8987-samenspel-concert-viool-klassiek-kind-horizontaal.jpg

Strijkersbende (7 t/m 12 jaar)

Speel je viool, cello of altviool en ben je tussen de 7 en 12 jaar? Kom dan spelen in een strijkersgroep van de Strijkersbende. In jouw groep leer je samen strijken, je zal merken hoe mooi alle strijkers bij elkaar klinken. Het is erg leuk om samen aan een stuk te werken en daar een mooie uitvoering van te geven. Want natuurlijk treden we ook meerdere keren per jaar op!

Jouw muziekles

De lessen beginnen met veel strijken. We spelen ritmische en gehoorspelletjes, op die manier leer je goed luisteren en samenspelen. We spelen bekende klassieke melodieën maar ook andere stukken uit bijvoorbeeld de volksmuziek.  

Muziekbende

De Strijkersbende is onderdeel van Muziekbende, hét nieuwe samenspeelprogramma van Muziekschool Amsterdam. Wanneer je kiest voor een instrument- of zangles ga je daarnaast direct samen spelen in een band, orkest of koor met kinderen van jouw leeftijd en niveau. Meer informatie over Muziekbende vind je hier

ik doe mee!

Wil je meespelen in één van onze strijkersgroepen? Dat kan met de onderstaande instrumenten. Klik op het instrument om je aan te melden. In het inschrijfformulier kan je vervolgens aangeven welke startband jouw voorkeur heeft. 

kies je instrument & meld je aan

Wil je meespelen in één van onze Muziekbende strijkersgroepen? Meld je dan hieronder aan voor het instrument van jouw keuze. In het inschrijfformulier kan je vervolgens aangeven welke startband jouw voorkeur heeft.