FVS_0282-concert-slagwerk-horizontaal.jpg

Klassiek slagwerk (8 t/m 12 jaar)

opvallend in het orkest

Ben jij degene die speelt op de pauken, de trommels, bekkens, of de xylofoon? Te horen en te zien ben jij altijd! Met veel energie lever jij jouw bijdrage aan het muziekstuk.

Daar komt de paukenslag! Of de kleine trom voor flink geroffel, net onweer. Het bekken maakt iedereen weer wakker. De xylofoon lijkt soms op ratelende botten.

De slagwerkfamilie is de grootste instrumentenfamilie. Als je warm loopt voor klassiek slagwerk ontdek je alle instrumenten die meedoen in een klassiek orkest, de harmonie of fanfare. Welke is jouw favoriet?

Wil je dit instrument ook leren bespelen? 
Bij Muziekschool Amsterdam kun je slagwerkles volgen in groepsverband of individueel.

Hoe wil je les krijgen?

Instrument & Orkest (groep 5 t/m 8)

Omdat muziek maken het allerleukste is om dat samen te doen, is Instrument & Orkest een goede keuze. Je speelt meteen samen met verschillende kinderen die op een ander instrument dan jij spelen.  Bij Instrument & Orkest krijg je én les op je eigen instrument in een klein groepje, én je speelt samen in een orkestklas. 

 

Groepsles

In een groepsles krijg je één keer per week samen met andere kinderen les die hetzelfde instrument spelen. In jouw groepje zitten kinderen van jouw leeftijd en die ongeveer net zo lang muziekles hebben als jij. Het leuke is dat je niet alleen van je docent leert, maar ook van elkaar. Een groepje met twee leerlingen krijgt 30 minuten les, met drie leerlingen is de lestijd 45 minuten. 

Lesgeld: € 577, als je later instroomt, betaal je minder. Aanmelden
Individueel

Wil je liever je docent helemaal voor jou alleen? Kies dan voor individuele les. Het voordeel is dat de docent precies rekening houdt met jouw tempo. Ook is er meer flexibiliteit in de dag, tijd en locatie. Muziekles op maat!

Lesgeld: € 943, als je later instroomt, betaal je minder. Je krijgt één keer per week 25 minuten les. Aanmelden
Lesgeld: € 577, als je later instroomt, betaal je minder. Je krijgt één keer in de 14 dagen 30 minuten les. Aanmelden
Muziekles voor iedereen

Om muziekles voor iedereen betaalbaar te houden, zijn er mogelijkheden om korting te krijgen.

7 tips om beter te oefenen op je instrument

Een muziekinstrument leren spelen is leuk, maar gaat niet altijd helemaal vanzelf. Goed nieuws: beter oefenen kun je leren! Als je makkelijker en dus vaker oefent word je logischerwijs ook beter in het bespelen van je instrument. Check dus de volgende 7 tips en oefen beter!