FVS_2444-samenspel-concert-jongeren-elektrischegitaar-pop-verticaal.jpg

Pop Academy (9 t/m 20 jaar)

talentopleiding voor popular music

Deze speciale afdeling van Muziekschool Amsterdam is voor gemotiveerde leerlingen met minimaal 2 jaar les-ervaring in piano/keyboard, drums, basgitaar, elektrische gitaar, zang, saxofoon of trompet. Je speelt al in een (pop)bandje of wil dat heel graag. Je wilt je graag verder en breder ontwikkelen. Klinkt dit goed? Dan is de Pop Academy misschien iets voor jou!

De ingrediënten van de Pop Academy zijn: bandcoaching, performing, composing & productie en instrumentale / vocale lessen. We werken aan je ontwikkeling op het gebied van attitude, motorische en technische vaardigheden, je gehoor, creativiteit en muziektheorie. Bij de Pop Academy kun je toewerken naar de vakopleiding op MBO of HBO niveau. 

Hoe doe je mee?

De Pop Academy is de plek voor gemotiveerd jong pop talent. Overtuig de commissie tijdens de auditie van jouw motivatie en muzikale ambities. Je kunt eens per jaar (in juni) auditie doen.

Na toelating schrijf je je in als leerling voor het programma dat meteen na de zomervakantie start. 

Wil je niet wachten tot de audities? Neem dan contact op met de coördinator van  Pop Academy om de mogelijkheden te bespreken. Mail naar joachim.bosboom@muziekschoolamsterdam.nl 

Inschrijven voor de Pop Academy

Inschrijven voor het talentprogramma (alleen na auditie)

Inschrijven voor Academie Klassiek, Pop Academy of Jazz Academy kan alleen na een succesvolle auditie. Je kiest voor een programma met instrumentale of zangles bij de muziekschool, óf alleen voor het workshopprogramma als je elders les volgt.

Lesgeld

  • €835 (wekelijks 30 minuten individuele les, plus het volledige workshopprogramma)
  • €262 (alleen het workshopprogramma)

Inschrijven

Inschrijven voor de academie doe je door een mail te sturen naar francine.stalknecht@muziekschoolamsterdam.nl met daarin de voor, - en achternaam van de leerling, het instrument dat hij of zij bespeelt, de docent van de leerling en het telefoonnummer van de leerling/ouder. 

Wat we van jou verwachten

Het gaat  om de persoon die jij bent en of je past bij het profiel van de Academy.  Natuurlijk moet er een bepaald niveau zijn en moet je bijvoorbeeld al wel kunnen samenspelen met anderen in een band. 

Dat bekijken we in de auditie. We letten dan op jouw houding/motivatie, je technische vaardigheden, je muzikale gehoor, je creativiteit en kennis.

Jouw motivatie en inzet telt, wij helpen je graag bij je verdere muzikale ontwikkeling. We maken heldere afspraken over wat jij wilt leren en hoe je dit kunt bereiken.

Wat de Pop Academy jou biedt

Na jouw succesvolle auditie staat een vakkundig docententeam klaar om hun liefde voor en kennis van de  popmuziek op jou over te brengen. Ze doen er alles aan om jou vooruit te helpen met het behalen van jouw muzikale doelen.

Pop Academy biedt jou een gevarieerd jaarprogramma dat past bij jouw leeftijd en muzikaal niveau. Je komt circa twee keer per week naar de muziekschool voor:

  • 30 minuten instrumentale of vocale les van een vakdocent
  • 60 minuten bandles, ingedeeld op leeftijd/stijl/niveau
  • Optredens binnen en buiten de muziekschool ( 2 x Pop Academy live middag, spelen op open dagen en tijdens andere evenementen)
  • Workshops, bijvoorbeeld theorie/solfège, opnames maken, performance coaching en muziekgeschiedenis

Lesgeld: € 785 voor het volledige programma. 
Lesgeld: € 249. Omvat bovenstaand pakket, exclusief de wekelijkse instrumentale of vocale les. Deze optie is mogelijk als je elders lessen volgt.