FVS_6305-samenspel-concert-elektrischegitaar-pop-jongeren-horizontaal.jpg

open Muziekplein Instrument/Zang & Band (groep 5 t/m 8) 10 lessen

Leeftijd Aantal lessen Start van de cursus Cursusprijs Locatie Beschikbaarheid
8, 9, 10, 11, 12 10 lessen week van 30 september 2019 € 110,- (10 lessen) OBS Kindercampus Zuidas, Catharinaschool, Muziekschool IJburg, Willibrordschool
vorm samen met je vrienden een band!

Goed om te weten Deze cursus is onderdeel van het Muziekplein; naschools aanbod op basisscholen en BSO's. Kinderen van buiten deze scholen zijn ook van harte welkom om deel te nemen. In het geval van een Open Muziekpleincursus, zoals deze, zijn ook kinderen van buiten de basisschool of BSO waar de cursus gegeven wordt van harte welkom. Wil je Instrument/Zang & Band liever als jaarcursus op één van onze hoofdlocaties volgen, dan kan dat ook.

Meteen in een bandje

Zie jij jezelf al op dat podium staan? Als zanger of zangeres? Of als zo'n ultrarelaxte bassist? Nee wacht, jij bent misschien wel die keyboardspeler die helemaal uit z'n plaat gaat tijdens een solo. Bij Muziekplein Instrument/Zang & band speel je in ieder geval direct in een bandje, samen met je vrienden van school of uit de buurt. Hoe vet is dat!? 

Jouw muzieklessen

Je begint op het instrument dat jij graag wilt spelen. Je kiest voor piano/keyboard, elektrische gitaar, basgitaar of drums. Een combinatie daarvan kan ook. En zang, want elke band heeft natuurlijk zangers en zangeressen nodig! Naast het oefenen van bestaande liedjes ga je met de band ook zelf nummers schrijven. Je hoeft nog niks te kunnen want je leert je instrument spelen tijdens de bandlessen. Alle instrumenten zijn op de leslocatie aanwezig. Aan het eind van de cursus treden we op voor je ouders, vrienden en vriendinnen!

Instrument

Voor deze cursus hoef je geen instrument aan te schaffen: alle instrumenten zijn op de leslocatie aanwezig. Natuurlijk vinden we het alleen maar geweldig als je ook thuis wilt oefenen en een instrument huurt of koopt. In sommige gevallen kun je korting krijgen.

Beschikbare data & locaties

meer informatie

NEEM JE 10 of 30 lessen

Wil je eerst snuffelen aan de muziekles, dan kun je ervoor kiezen om 10 lessen af te nemen. Als je het dan leuk vindt, start je in februari met de 20 vervolglessen. Je kunt ook meteen voor 30 lessen kiezen. Heb je een stadspas en dus recht op één gratis cursus per jaar via het Jongeren Cultuurfonds, dan doe je er verstandig aan om direct voor de 30 lessen te kiezen: het fonds vergoedt namelijk géén korte cursussen (10 lessen).

Gratis naar muziekles

Voor kinderen met een stadspas zijn de lange Muziekpleincursussen (30 lessen) gratis te volgen via het Jongeren Cultuurfonds. Wil je van deze vergoeding gebruik maken? Vermeld dit dan bij je aanmelding, en mail de klantenservice@muziekschoolamsterdam.nl meteen een leesbare kopie van de voor-en achterkant van je stadspas. Pas als we dit hebben ontvangen kunnen we voor jou een aanvraag doen bij het Jongerencultuurfonds.

Muziekplein

Deze cursus is onderdeel van de leerlijn Muziekplein: Muziekschool Amsterdam biedt samen met een aantal basisscholen en BSO's in Amsterdam naschoolse muzieklessen aan, op de eigen school of BSO. Na schooltijd krijgen kinderen muziekles van muziekschooldocenten. De meeste Muziekpleinen zijn openbaar, een aantal zijn besloten en alleen toegankelijk voor de eigen leerlingen van een school of BSO. De cursussen die binnen het Muziekplein worden gegeven, zijn ook te volgen op onze muziekschoollocaties. De cursussen duren dan langer en hebben een meer verdiepend karakter.