pop corner 8378.jpg

open Muziekplein Instrumentles/Zangles (groep 5 t/m 8) 10 lessen

Leeftijd Aantal lessen Start van de cursus Cursusprijs Locatie Beschikbaarheid
8, 9, 10, 11, 12 10 lessen week van 20 september 2019 € 137,- (10 lessen) OBS De Vlaamse Reus, OBS Kindercampus Zuidas, Catharinaschool, P. J. Troelstraschool

welk instrument kies jij?

Goed om te weten Deze cursus is onderdeel van het Muziekplein; naschools aanbod op basisscholen en BSO's. Kinderen van buiten deze scholen zijn ook van harte welkom om deel te nemen. In het geval van een Open Muziekpleincursus, zoals deze, zijn ook kinderen van buiten de basisschool of BSO waar de cursus gegeven wordt van harte welkom. Wil je toch liever op één van onze hoofdlocaties een jaarcursus instrument,- of zangles, dan kan dat ook. 

Welk instrument zou jij graag kunnen spelen? In de cursus Muziekplein Instrument,- en zangles (groep 5 t/m 8) kun je kiezen uit elektrische gitaar, basgitaar, keyboard/piano, zang en drums. Het is helemaal aan jou! 

De Muziekles

Je krijgt wekelijks les op jouw instrument, samen met een of twee andere kinderen die óók jouw instrument hebben gekozen; wel zo gezellig en je leert veel van elkaar.  De lessen sluiten goed aan bij de instrument, zang en bandlessen. Deze lessen zijn dus erg geschikt voor leerlingen uit de bands die zich verder willen verdiepen op hun instrument.

instrument

Voor deze cursus hoef je geen instrument aan te schaffen maar het wordt sterk aanbevolen omdat door thuis verder te spelen je echt verder komt op je instrument! In sommige gevallen kun je korting krijgen bij de aanschaf van een instrument.

meer informatie
NEEM JE 10 of 30 lessen

Wil je eerst snuffelen aan de muziekles, dan kun je ervoor kiezen om 10 lessen af te nemen. Als je het dan leuk vindt, start je in februari met de 20 vervolglessen. Je kunt ook meteen voor 30 lessen kiezen. Heb je een stadspas en dus recht op één gratis cursus per jaar via het Jongeren Cultuurfonds, dan doe je er verstandig aan om direct voor de 30 lessen te kiezen: het fonds vergoedt namelijk géén korte cursussen (10 lessen).

Gratis naar muziekles

Voor kinderen met een stadspas zijn de lange Muziekpleincursussen (30 lessen) gratis te volgen via het Jongeren Cultuurfonds. Wil je van deze vergoeding gebruik maken? Vermeld dit dan bij je aanmelding, en mail de klantenservice@muziekschoolamsterdam.nl meteen een leesbare kopie van de voor-en achterkant van je stadspas. Pas als we dit hebben ontvangen kunnen we voor jou een aanvraag doen bij het Jongerencultuurfonds.

Muziekplein

Deze cursus is onderdeel van de leerlijn Muziekplein: Muziekschool Amsterdam biedt samen met een aantal basisscholen en BSO's in Amsterdam naschoolse muzieklessen aan, op de eigen school of BSO. Na schooltijd krijgen kinderen muziekles van muziekschooldocenten. De meeste Muziekpleinen zijn openbaar, een aantal zijn besloten en alleen toegankelijk voor de eigen leerlingen van een school of BSO. De cursussen die binnen het Muziekplein worden gegeven, zijn ook te volgen op onze muziekschoollocaties. De cursussen duren dan langer en hebben een meer verdiepend karakter.

Beschikbare data & locaties