FVS_8682-samenspel-concert-cello-jeugd-horizontaal.jpg

Klassiekbende (7 t/m 12 jaar)

Wil je graag in een orkest spelen en ben je tussen de 7 en 12 jaar oud? Kom dan bij Klassiekbende! Samenspelen is niet alleen heel erg leuk, maar je leert er ook nog eens heel veel van. Iedere week kom je samen met muzikanten van je eigen leeftijd, er is van alles te doen en te beleven in het orkest, en alles draait om muziek maken!

Jouw muziekles

Het samenspelen begint met improvisatie spelletjes met jouw instrument. We spelen bijvoorbeeld herfstritmes en leren zo te reageren op elkaar. Op die manier leer je goed luisteren naar elkaar zodat je uiteindelijk samen een echt stuk kan spelen! We spelen dan bijvoorbeeld een Hongaarse dans of een stuk Mozart of Bartok. Meerdere keren per jaar geven we een uitvoering voor echt publiek!

Muziekbende

Klassiekbende is onderdeel van Muziekbende, hét nieuwe samenspeelprogramma van Muziekschool Amsterdam. Wanneer je kiest voor een instrument- of zangles ga je daarnaast direct samen spelen in een band, ensemble of koor met kinderen van jouw leeftijd en niveau. Meer informatie over Muziekbende vind je hier

De orkesten

Er zijn momenteel geen orkesten. 

Kies je instrument & meld je aan

Wil je meespelen in één van onze Muziekbende orkesten? Meld je dan hieronder aan voor het instrument van jouw keuze. In het inschrijfformulier kan je vervolgens aangeven welke startband jouw voorkeur heeft.