band 2.jpg

Junior Jazz Experience (14 t/m 16 jaar)

Leeftijd Aantal lessen Start van de cursus Cursusprijs Locatie Beschikbaarheid
14, 15, 16, Jongeren 12 t/m 20 jaar 37 lessen In de week van 24 augustus 2020 € 186,- (37 weken, 60 min) als je later instroomt, betaal je minder Muziekschool C/O
muziekles in tijden van corona

Je kunt je gerust aanmelden voor deze cursus. In principe vinden de lessen plaats op één van onze locaties. We volgen in dat geval tijdens de lessen strikt de regels van het RIVM. Mocht de situatie in seizoen 2020-2021 tijdelijk veranderen, dan staat er een online aanbod klaar om de tijdelijke onderbreking op te vangen.

een muzikale reis met jazz

Jazz is swingende muziek vol improvisatie. Jazzmuzikanten passen tijdens het spelen het muziekstuk steeds aan. Het liedje blijft wel herkenbaar, maar klinkt iedere keer ietsje anders. Zo ontstaat al spelend nieuw jazz repertoire. Je bent als jazzmuzikant dus ook een beetje componist.

Je kunt meedoen als je minstens twee jaar een instrument speelt, je noten leest en toonladders speelt. Dit is nodig om allereerst te begrijpen waar het bij improvisatie om gaat. Misschien lijkt improvisatie op muzikale chaos, niets is minder waar. Er zit beslist structuur in. Als je gaat improviseren speel je juist zonder bladmuziek. Belangrijk is een ontdekkende houding en open oren. Improviseren leer je door te luisteren en samen te spelen.

Je bent welkom als je een van de volgende instrumenten speelt. Saxofoon, trompet, trombone, dwarsfluit, klarinet, slagwerk, toetsen of (bas)gitaar.  

Je staat ook op het podium. Elk jaar treden we een paar keer op, bijvoorbeeld tijdens festivals! 

Heb je ambities om naar het conservatorium te gaan? Dan is deze cursus wellicht een opstapje. 

Beschikbare data & locaties

Van wie je les krijgt

Muziekles voor iedereen

Om muziekles voor iedereen betaalbaar te houden, zijn er mogelijkheden om korting te krijgen.