band 3.jpg

Jazz Juniors (10 t/m 13 jaar)

Leeftijd Aantal lessen Cursusprijs Locatie Beschikbaarheid
10, 11, 12, 13 37 lessen € 220,- (37 weken) als je later instroomt betaal je minder Locatie Centrum-Oost

Jouw variatie op een liedje

Jazz is een swingende muziekstijl vol improvisatie. Jazzmuzikanten volgen niet precies de noten van het muziekstuk, maar passen dit tijdens het spelen steeds aan. Het liedje blijft wel herkenbaar, maar het klinkt iedere keer een beetje anders. Zo ontstaan nieuwe liedjes.

Als jazzmuzikant bedenk, maak en speel je dus een nieuw muziekstuk. Hoe leuk is dat? Je bent creatief met muziek. Een swingende, hippe of gevoelige improvisatie ontstaat vanzelf als je met elkaar gaat spelen. Je gaat ‘mee’ in het ritme, door goed te luisteren en je gevoel te volgen.

Sta je open voor het experiment? Neem dan je muziekinstrument mee en sluit je aan bij deze swingende bigband. Je bent welkom als je een van de volgende instrumenten speelt: saxofoon, trompet, trombone, dwarsfluit, klarinet, slagwerk, toetsen en (bas) gitaar. Maar ook strijkers zijn welkom.

Optreden hoort er ook bij. We treden regelmatig op met de bigband, bijvoorbeeld tijdens jazzfestivals.

Muziekschool Amsterdam heeft een unieke jazzafdeling voor jazzliefhebbers vanaf 8 jaar. Voor sommige jazzmuzikanten is het zelfs een opstapje naar het conservatorium.

Beschikbare data & locaties

Van wie je les krijgt

Muziekles voor iedereen

Om muziekles voor iedereen betaalbaar te houden, zijn er mogelijkheden om korting te krijgen.