jazz academy slider.jpg

Jazz Academy (10 t/m 20 jaar)

swing, funky en zwoele muziek

Ben jij die creatieve muzikant die graag improviseert met een voorliefde voor jazz muziek? Heb je zin om je jazz skills verder te ontwikkelen? Dan is de Jazz Academy jouw plek!  Muziekschool Amsterdam heeft voor getalenteerde jonge jazzmuzikanten zoals jij een unieke academie om het maximale uit je talent te halen. Dompel je onder in de smeltkroes van deze muziekstijl en geef je eigen swing aan de jazzmuziek. Ga jij dit experiment aan? Doe auditie als je minimaal twee jaar instrumentale / vocale les hebt gehad.

Hoe doe je mee na succesvolle auditie?

Ben jij die jazzmuzikant die we zoeken? Overtuig de commissie tijdens de auditie, die elk jaar rond juni plaatsvindt, van jouw motivatie en muzikaal talent.  

Na toelating schrijf je je in als leerling voor het programma dat meteen na de zomervakantie start. 

inschrijven voor de Jazz Academy

Inschrijven voor het talentprogramma (alleen na auditie)

Inschrijven voor Academie Klassiek, Pop Academy of Jazz Academy kan alleen na een succesvolle auditie. Je kiest voor een programma met instrumentale of zangles bij de muziekschool, óf alleen voor het workshopprogramma als je elders les volgt.

Lesgeld

  • €835 (wekelijks 30 minuten individuele les, plus het volledige workshopprogramma)
  • €262 (alleen het workshopprogramma)

Inschrijven

Inschrijven voor de academie doe je door een mail te sturen naar francine.stalknecht@muziekschoolamsterdam.nl met daarin de voor, - en achternaam van de leerling, het instrument dat hij of zij bespeelt, de docent van de leerling en het telefoonnummer van de leerling/ouder. 

Wat we van jou verwachten

Daar kunnen we kort over zijn: inzet en motivatie. Dat betekent een investering in tijd en in moeite, ook als het even tegenzit. Jouw docent helpt je graag over de hobbels heen, maar het begint allemaal bij jou. We maken heldere afspraken over wat jij wilt leren en hoe je dat kunt bereiken. 

De Jazz Academy is fun, serious fun!

Wat Jazz Academy jou biedt

Na jouw succesvolle auditie staat een team van bekende jazzmusici klaar om jou te coachen. Je werkt aan alle skills die je nodig hebt om goed in combo’s en in een bigband te spelen en je ontwikkelt je als improvisator. Je ontmoet andere jazzmuzikanten en samen treed je regelmatig op. Bijvoorbeeld op een van de beste jazzpodia ter wereld: het Bimhuis in Amsterdam.

  • Je krijgt wekelijks 30 minuten instrumentale of vocale les van een vakdocent
  • Je speelt wekelijks mee in een combo of bigband 
  • Een jaarprogramma met jamsessies, clinics en nog veel meer
  • En heel veel mogelijkheden om op te treden

Lesgeld: € 785 voor het volledige programma.
Lesgeld: € 249. Omvat bovenstaand pakket, exclusief de wekelijkse instrumentale of vocale les. Deze optie is mogelijk als je elders lessen volgt.