FVS_7029-samenspel-les-saxofoon-viool-gitaar-kind-horizontaal.jpg

Instrument & Orkest (8 t/m 12 jaar)

Leeftijd Aantal lessen Start van de cursus Cursusprijs Locatie Beschikbaarheid
8, 9, 10, 11, 12 36 lessen week van 31 augustus 2020 € 510,- (60 minuten) als je later instroomt, betaal je minder Muziekschool IJburg, Muziekschool Zuid, Muziekschool Osdorp, Muziekschool C/O
muziekles in tijden van corona

Je kunt je gerust aanmelden voor deze cursus. In principe vinden de lessen plaats op één van onze locaties. We volgen in dat geval tijdens de lessen strikt de regels van het RIVM. Mocht de situatie in seizoen 2020-2021 tijdelijk veranderen, dan staat er een online aanbod klaar om de tijdelijke onderbreking op te vangen.

Leer een instrument en speel direct in een orkestje! 

Heb je nog geen ervaring op een instrument, weet je wél al welk instrument je wilt leren bespelen én lijkt het je wat om direct bij een orkestje te gaan? Perfect: deze cursus is voor jou! Je krijgt wekelijks les op je eigen instrument en je maakt samen muziek. Dat is echt het leukste dat er is. Het is niet erg als je weinig of geen ervaring hebt. Twee keer per jaar treden we op en laten we van ons horen! Instrument & Orkest is geschikt voor kinderen uit groep 5 t/m 8.

Jouw muziekles

Elke week speel je 30 minuten samen in een orkestje. Aansluitend krijg je 30 minuten les in een groepje met maximaal vier 'instrumentgenoten' op je eigen instrument. Je leert over melodie, ritme en toonladders. Ook rap, bodypercussie en eigen liedjes verzinnen komen aan bod.

Hoe doe je mee?

Bij Instrument & Orkest speel je samen met 6 tot 16 leeftijdgenoten. De cursus is bedoeld voor beginners, dus ervaring op een instrument is niet nodig. Heb je een favoriet instrument gekozen, dan huur of koop je hem, zodat je ook thuis kunt oefenen. Op welk instrument je op welke locatie en dag mee kunt doen vind je hieronder. Staat jouw favoriete instrument er niet tussen, of niet op de voor jou geschikte dag, meld dit dan in het inschrijfformulier. Er is een kans dat we het toch voor je kunnen regelen.  

welke Instrumenten per locatie

Locatie Zuid 
viool, dwarsfluit, gitaar, piano, klarinet, saxofoon, hobo, harp, trompet, keyboard, cello, hoorn, zang

Locatie Centrum/Oost
harp, blokfluit, viool, piano, hobo, drums, contrabas, cello, zang, saxofoon

Locatie Osdorp 
saxofoon, klarinet, piano, percussie, viool, accordeon, viool, piano, cello, gitaar

Locatie IJburg 
piano, viool, trompet, gitaar, keyboard

Wil je verder?

Heb je de smaak te pakken? Overleg dan met je docent of Instrument & Orkest vervolg iets voor jou is.

Beschikbare data & locaties

Muziekles voor iedereen

Om muziekles voor iedereen betaalbaar te houden, zijn er mogelijkheden om korting te krijgen.

7 tips om beter te oefenen op je instrument

Een muziekinstrument leren spelen is leuk, maar gaat niet altijd helemaal vanzelf. Goed nieuws: beter oefenen kun je leren! Als je makkelijker en dus vaker oefent word je logischerwijs ook beter in het bespelen van je instrument. Check dus de volgende 7 tips en oefen beter!