FVS_9303-samenspel-les-viool-kind-horizontaal.jpg

IJburg Strijkersbende ( 7 t/m 13 jaar)

Leeftijd Aantal lessen Start van de cursus Cursusprijs Locatie Beschikbaarheid
7, 8, 9, 10, 11, 12, 12 , 13 0 lessen In de week van 24 augustus 2020
muziekles in tijden van corona

Je kunt je gerust aanmelden voor deze cursus. In principe vinden de lessen plaats op één van onze locaties. We volgen in dat geval tijdens de lessen strikt de regels van het RIVM. Mocht de situatie in seizoen 2020-2021 tijdelijk veranderen, dan staat er een online aanbod klaar om de tijdelijke onderbreking op te vangen.

strijk en zing jij mee?

Speel jij een strijkinstrument zoals viool, altviool, cello of contrabas? En heb je minimaal één jaar les? Speel met ons mee als je op je (alt)viool al je vingers kunt gebruiken en als je weet waar je een lage tweede vinger moet neerzetten. Kom dan bij de gezellige IJburg Strijkersbende! Je wordt op de woensdagmiddag ingedeeld naar leeftijd en niveau. 

We spelen veel verschillende liedjes die we ook met elkaar zingen. Elke les beginnen we in een kring. Je speelt iets voor en samen spelen we het na. Met de strijkstok spelen we allerlei verschillende streken. Je leert goed luisteren naar elkaar en samenspelen gaat je steeds gemakkelijker af. Door samen te spelen stimuleer je elkaar goed thuis te oefenen; het klinkt samen immers een stuk beter als iedereen geoefend heeft!

Natuurlijk treden we ook (zo nodig online) een paar keer per jaar op voor ouders, broers en zussen, opa’s en oma’s en vrienden. We maken er een feestje van en iedereen zingt mee!

Zit je nog geen jaar op les maar wil je wél graag samenspelen met andere strijkers in ons strijkorkest? Je mag altijd langs komen met je instrument om te proberen. 

Hoe het werkt

Op de woensdagmiddag word je ingedeeld in een groepje naar leeftijd en niveau. Ook kinderen van buiten de muziekschool zijn welkom. De lessen vinden plaats op de Zuiderzeeschool en duren een half uur. 

 

Beschikbare data & locaties

Van wie je les krijgt:

Muziekles voor iedereen

Om muziekles voor iedereen betaalbaar te houden, zijn er mogelijkheden om korting te krijgen.

Je word ingedeeld op leeftijd en niveau, de samenspeelles duurt 30 minuten.