FVS_2975-solo-les-fagot-kind-horizontaal.jpg

Fagot (9 t/m 12 jaar)

de muziek lijkt op praten

De fagot maakt grappige geluiden. Soms klinkt ie als een brommerige opa en dan weer heel vrolijk. Je hoort lage en hoge tonen. In tekenfilmpjes komt vaak een fagot voor. Met de fagot speel je allerlei soorten muziek.

De fagot is het grootste en langste blaasinstrument van hout. Een fagot is meer dan twee meter lang. Gelukkig is het instrument dubbelgevouwen! Daarom zeggen sommige mensen dat je minstens 1.45 meter moet zijn om erop te spelen. Ben je nog niet zo groot? Dat geeft niks: dan speel je op een fagottino of op een kleiner formaat fagot.

Wil je dit instrument ook leren bespelen? 
Bij Muziekschool Amsterdam kun je fagotles volgen in groepsverband of individueel.

Van wie je les krijgt

Hoe wil je les krijgen?

Instrument & Orkest (groep 5 t/m 8)

Omdat muziek maken het allerleukste is om dat samen te doen, is Instrument & Orkest een goede keuze. Je speelt meteen samen met verschillende kinderen die op een ander instrument dan jij spelen.  Bij Instrument & Orkest krijg je én les op je eigen instrument in een klein groepje, én je speelt samen in een orkestklas. 

 

Groepsles

In een groepsles krijg je één keer per week samen met andere kinderen les die hetzelfde instrument spelen. In jouw groepje zitten kinderen van jouw leeftijd en die ongeveer net zo lang muziekles hebben als jij. Het leuke is dat je niet alleen van je docent leert, maar ook van elkaar. Een groepje met twee leerlingen krijgt 30 minuten les, met drie leerlingen is de lestijd 45 minuten. 

Lesgeld: € 560, als je later instroomt, betaal je minder. Aanmelden
Individueel

Wil je liever je docent helemaal voor jou alleen? Kies dan voor individuele les. Het voordeel is dat de docent precies rekening houdt met jouw tempo. Ook is er meer flexibiliteit in de dag, tijd en locatie. Muziekles op maat!

Lesgeld: € 915, als je later instroomt, betaal je minder. Je krijgt één keer per week 25 minuten les. Aanmelden
Lesgeld: € 560, als je later instroomt, betaal je minder. Je krijgt één keer in de 14 dagen 30 minuten les. Aanmelden
Muziekles voor iedereen

Om muziekles voor iedereen betaalbaar te houden, zijn er mogelijkheden om korting te krijgen.

7 tips om beter te oefenen op je instrument

Een muziekinstrument leren spelen is leuk, maar gaat niet altijd helemaal vanzelf. Goed nieuws: beter oefenen kun je leren! Als je makkelijker en dus vaker oefent word je logischerwijs ook beter in het bespelen van je instrument. Check dus de volgende 7 tips en oefen beter!