FVS_1981-samenspel-concert-basgitaar-jongeren-verticaal.jpg

Basgitaar (8 t/m 12 jaar)

kom in de groove

Groove, de hartslag van de muziek. Dat woord past precies bij de basgitaar. Maar wist je dat het ook ‘pret maken’ betekent? Komt dat even mooi uit! Plezier maken hoort er zeker bij.

Als je naar de lage tonen van een bas luistert, voel je dat ook in je buik. Dat is dus die ‘groove’. De basis van de muziek: ritme en melodie. Onmisbaar in een band, samen met de drummer zorg jij hiervoor. Jij bent vaak die coole gast, die zich niet van de wijs laat brengen. Jij zorgt voor de beat en speelt met de akkoorden.

Bij Muziekschool Amsterdam gaat het samenspelen in een band, orkest of ensemble hand in hand met het leren spelen van een instrument en/of zingen. Daarom combineren we jouw instrument- of zangles zoveel mogelijk met het samenspelen in een Muziekbende. Jij wilt graag basgitaar spelen. Wist je dat de basgitaar het perfecte instrument is om bij een Muziekbende te komen spelen?

De Muziekbende is voor de eerste 2 lesjaren gratis en je instrument- of zangles wordt (zoveel mogelijk) voorafgaand aan de samenspeelles van jouw gekozen Muziekbende ingepland; zo hoef je dus niet extra naar de muziekschool te komen.

 

Bij welke Muziekbende wil jij?

Piano kun je combineren met één van de volgende Muziekbendes:
PopbendeJazzbendeWereldbendePercussiebendeZangbende

 

Wil je dit instrument ook leren bespelen? 
Bij Muziekschool Amsterdam kun je basgitaarles volgen in groepsverband of individueel.

Eigen instrument 
Kom je bij ons op muziekles, dan heb je een eigen instrument nodig. Deze kun je huren of kopen. Onderaan deze pagina staat een link naar onze kortingsmogelijkheden, waaronder korting op je instrument. Kijk snel of je gebruik kunt maken van één van de kortingen. 

 

Beschikbare data

Duoles

In een duoles krijg je één keer per week samen les. Je speelt samen met een ander kindje van jouw leeftijd dat hetzelfde instrument bespeelt en ongeveer net zo lang muziekles heeft. Het leuke is dat je niet alleen van je docent leert, maar ook van elkaar.

Als er voor jou geen lesmaatje gevonden kan worden, kan je 20 minuten individuele les volgen voor € 845 per jaar (als je later instroomt, betaal je minder).

Muziekbende
Ben je tussen de 7 en 12 jaar? Dan is Muziekbende bij het lesgeld inbegrepen. In het aanmeldformulier geef je jouw bendevoorkeur aan.

Lesgeld: € 639, als je later instroomt, betaal je minder. Inschrijven
Individueel

Wil je liever je docent helemaal voor jou alleen? Kies dan voor individuele les. Het voordeel is dat de docent precies rekening houdt met jouw tempo. Ook is er meer flexibiliteit in de dag, tijd en locatie. Muziekles op maat!

Muziekbende
Ben je tussen de 7 en 12 jaar? Dan is Muziekbende bij het lesgeld inbegrepen. In het aanmeldformulier geef je jouw bendevoorkeur aan. 

Lesgeld: € 1037, als je later instroomt, betaal je minder. Je krijgt één keer per week 25 minuten les. Inschrijven
Lesgeld: € 639, als je later instroomt, betaal je minder. Je krijgt één keer in de 14 dagen 30 minuten les. Inschrijven
academies en excellence

Elk jaar rond juni zijn de audities voor onze talentprogramma's.
Verleid jij de jury met je muzikale skills en enthousiasme? Dan ben je ná goedkeuring van de jury van harte welkom op onze Jazz Academy, Pop Academy, Academie Klassiek óf Excellence Klassiek. Die laatste is ons 'topsportprogramma' voor zeer gemotiveerde en getalenteerde muziekleerlingen.

 

Introductiecursus

Weet je (bijna) zeker wat het instrument van je dromen is? Of dat zingen echt helemaal jouw ding is? Maar twijfel je nog of je ook echt op les wilt? In vier lessen maak je kennis met de muziekschool, de docent en jouw favoriete instrument of zangles. Je krijgt dus 4 lessen op één instrument. Het instrument kun je dan tijdens de lessen lenen van de muziekschool (je krijgt het instrument niet mee naar huis). Inschrijven kan gedurende het hele schooljaar. Na inschrijving hoor je van ons óf en wanneer er plaats voor je is. Je kunt maximaal twee introductiecursussen per jaar volgen. 

4 proeflessen van 30 minuten voor € 45 Inschrijven
Muziekles voor iedereen

Om muziekles voor iedereen betaalbaar te houden, zijn er mogelijkheden om korting te krijgen.