FVS_2117-JongensMeisjesKoor-samenspel-zang-klassiek-jeugd-horizontaal.jpg

Amsterdam jongens- en meisjeskoor (6 t/m 12 jaar)

Leeftijd Aantal lessen Cursusprijs Locatie Beschikbaarheid
6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 37 lessen € 220,- (37 weken) als je later instroomt betaal je minder Locatie Centrum-Oost

zingen en optreden: top!

Zingen is leuk, samen zingen is helemaal leuk. Samen zingen is ook extra goed voor je hersenen. Waarom? In een koor moet je goed opletten, zuiver zingen, de juiste tekst zingen en dat allemaal ook nog gelijk met de andere kinderen. Maar het allerbelangrijkste is: van zingen word je blij.

Het Amsterdams Jongens- en Meisjeskoor bestaat uit 15 kinderen. Kom jij er ook bij? Zonder auditie mag je meedoen. 

Optreden

We treden regelmatig op om onze mooiste liedjes te zingen voor publiek. Bijvoorbeeld in de kapel van het OLVG, een ziekenhuis in Amsterdam. Of in de muziekschool zelf, tijdens bij de Amsterdamse Muziekprijs en het zomerconcert.

Liedjes

Elke les begint met warming up spelletjes, adem- en stemoefeningen en canons. We zingen liedjes die swingen, liedjes van nu en van vroeger, volksliedjes uit andere landen in verschillende talen. Maar vooral ook klassieke muziek voor kinderkoren, zoals het Stabat Mater van Pergolesi en de Mattheus-Passie van Bach. In de les besteedt de docent, Herman Rouw, aandacht aan noten lezen en zangoefeningen om jouw muzikale oren te trainen (solfège). Tijdens de les is er pianobegeleiding of zingen we zonder instrumentale begeleiding (a capella).

Beschikbare data & locaties

Van wie je les krijgt

Muziekles voor iedereen

Om muziekles voor iedereen betaalbaar te houden, zijn er mogelijkheden om korting te krijgen.