FVS_9309-samenspel-les-viool-kind-verticaal.jpg

Altviool (7 t/m 12 jaar)

de vier snaren meester worden

Daar sta je dan, met je altviool aan je kin. Met de lange strijkstok in je rechterhand raak je de snaren aan. Daar is dat warme geluid, alsof je met een lage stem ‘praat’. Met je vingers van je linkerhand tover je verschillende tonen tevoorschijn door op een ander stukje van de snaar te duwen. Je hoort precies waar je zijn moet.

De altviool is de middelste in de strijkersfamilie. Groter dan de viool en kleiner dan de cello.  De altviool houdt van alle muziekstijlen. Solo spelen of met anderen? Het kan allebei.

Wil je dit instrument ook leren bespelen? 
Bij Muziekschool Amsterdam kun je altvioolles volgen in groepsverband of individueel.

Hoe wil je les krijgen?

Groepsles

In een groepsles krijg je één keer per week samen met andere kinderen les die hetzelfde instrument spelen. In jouw groepje zitten kinderen van jouw leeftijd en die ongeveer net zo lang muziekles hebben als jij. Het leuke is dat je niet alleen van je docent leert, maar ook van elkaar. Een groepje met twee leerlingen krijgt 30 minuten les, met drie leerlingen is de lestijd 45 minuten. 

Lesgeld: € 560, als je later instroomt, betaal je minder. Aanmelden
Individueel

Wil je liever je docent helemaal voor jou alleen? Kies dan voor individuele les. Het voordeel is dat de docent precies rekening houdt met jouw tempo. Ook is er meer flexibiliteit in de dag, tijd en locatie. Muziekles op maat!

Lesgeld: € 915, als je later instroomt, betaal je minder. Je krijgt één keer per week 25 minuten les. Aanmelden
Lesgeld: € 560, als je later instroomt, betaal je minder. Je krijgt één keer in de 14 dagen 30 minuten les. Aanmelden
Muziekles voor iedereen

Om muziekles voor iedereen betaalbaar te houden, zijn er mogelijkheden om korting te krijgen.

7 tips om beter te oefenen op je instrument

Een muziekinstrument leren spelen is leuk, maar gaat niet altijd helemaal vanzelf. Goed nieuws: beter oefenen kun je leren! Als je makkelijker en dus vaker oefent word je logischerwijs ook beter in het bespelen van je instrument. Check dus de volgende 7 tips en oefen beter!