FVS_9309-samenspel-les-viool-kind-verticaal.jpg

Altviool (7 t/m 12 jaar)

de vier snaren meester worden

Daar sta je dan, met je altviool aan je kin. Met de lange strijkstok in je rechterhand raak je de snaren aan. Daar is dat warme geluid, alsof je met een lage stem ‘praat’. Met je vingers van je linkerhand tover je verschillende tonen tevoorschijn door op een ander stukje van de snaar te duwen. Je hoort precies waar je zijn moet.

De altviool is de middelste in de strijkersfamilie. Groter dan de viool en kleiner dan de cello.  De altviool houdt van alle muziekstijlen. Solo spelen of met anderen? Het kan allebei.

Bij Muziekschool Amsterdam gaat het samenspelen in een band, orkest of ensemble hand in hand met het leren spelen van een instrument en/of zingen. Daarom combineren we jouw instrument- of zangles zoveel mogelijk met het samenspelen in een Muziekbende.

De Muziekbende is voor de eerste 2 lesjaren gratis en je instrument- of zangles wordt (zoveel mogelijk) voorafgaand aan de samenspeelles van jouw gekozen Muziekbende ingepland; zo hoef je dus niet extra naar de muziekschool te komen.

 

Bij welke Muziekbende wil jij?

Altviool kun je combineren met de volgende Muziekbende: Wereldbende

 

Wil je dit instrument ook leren bespelen? 
Bij Muziekschool Amsterdam kun je altvioolles volgen in groepsverband of individueel.

Enthousiast geworden?
Kom dan accordeonles volgen bij Muziekschool Amsterdam.

 

Beschikbare data

Duoles

In een duoles krijg je één keer per week samen les. Je speelt samen met een ander kindje van jouw leeftijd dat hetzelfde instrument bespeelt en ongeveer net zo lang muziekles heeft. Het leuke is dat je niet alleen van je docent leert, maar ook van elkaar.

Als er voor jou geen lesmaatje gevonden kan worden, kan je 20 minuten individuele les volgen voor € 905 per jaar (als je later instroomt, betaal je minder).

Muziekbende
Ben je tussen de 7 en 12 jaar? Dan is Muziekbende bij het lesgeld inbegrepen. In het aanmeldformulier geef je jouw bendevoorkeur aan.

Lesgeld: € 685, als je later instroomt, betaal je minder. Inschrijven
Individueel

Wil je liever je docent helemaal voor jou alleen? Kies dan voor individuele les. Het voordeel is dat de docent precies rekening houdt met jouw tempo. Ook is er meer flexibiliteit in de dag, tijd en locatie. Muziekles op maat!

Muziekbende
Ben je tussen de 7 en 12 jaar? Dan is Muziekbende bij het lesgeld inbegrepen. In het aanmeldformulier geef je jouw bendevoorkeur aan. 

Lesgeld: € 1.110, als je later instroomt, betaal je minder. Je krijgt één keer per week 25 minuten les. Inschrijven
Lesgeld: € 685, als je later instroomt, betaal je minder. Je krijgt één keer in de 14 dagen 30 minuten les. Inschrijven
Academies en Excellence

Elk jaar rond juni zijn de audities voor onze talentprogramma's.
Overtuig jij de jury met je muzikale skills en enthousiasme? Dan ben je ná goedkeuring van de jury van harte welkom op onze Jazz Academy, Pop Academy, Academie Klassiek óf Excellence Klassiek. De Excellence is ons 'topsportprogramma' voor zeer gemotiveerde en getalenteerde muziekleerlingen.

 

Introductiecursus

Weet je (bijna) zeker wat het instrument van je dromen is? Of dat zingen echt helemaal jouw ding is? Maar twijfel je nog of je ook echt op les wilt? In vier lessen maak je kennis met de muziekschool, de docent en jouw favoriete instrument of zangles. Je krijgt dus 4 lessen op één instrument. Het instrument kun je dan tijdens de lessen lenen van de muziekschool (je krijgt het instrument niet mee naar huis). Inschrijven kan gedurende het hele schooljaar. Na inschrijving hoor je van ons óf en wanneer er plaats voor je is. Je kunt maximaal twee introductiecursussen per jaar volgen. 

4 proeflessen van 30 minuten voor € 48 Inschrijven
Muziekles voor iedereen

Om muziekles voor iedereen betaalbaar te houden, zijn er mogelijkheden om korting te krijgen.