FVS_1730-solo-concert-piano-jeugd-horizontaal.jpg

Academie Klassiek (9 t/m 20 jaar)

jouw liefde voor muziek laat zich horen 

Speel je het liefst klassieke muziek en heb je er bijna alles voor over om zo mooi mogelijk te spelen? Dan is de Academie Klassiek precies iets voor jou. Muziekschool Amsterdam heeft voor getalenteerde jonge musici in spe zoals jij een unieke academie om het maximale uit je talent te halen. Breng jij straks je publiek in vervoering met jouw virtuoze spel van wereldberoemde klassieke muziekstukken?  Laat je horen en doe auditie als je minimaal twee jaar instrumentale / vocale les hebt gehad en meer dan gemotiveerd bent.

Meedoen na succesvol afgeronde auditie

De Academie Klassiek is de plek voor gemotiveerd jong klassiek talent. Overtuig de commissie tijdens de auditie van jouw motivatie en muzikale ambities. 

Na toelating (de audities vinden elk jaar rond juni plaats) schrijf je je in als leerling voor het programma dat meteen na de zomervakantie start. Bij je inschrijving kies je voor het totale Academie Klassiek pakket, of voor het pakket zonder de instrumentale of vocale lessen als je elders les volgt.

inschrijven academie klassiek

Inschrijven voor het talentprogramma (alleen na auditie)

Inschrijven voor Academie Klassiek, Pop Academy of Jazz Academy kan alleen na een succesvolle auditie. Je kiest voor een programma met instrumentale of zangles bij de muziekschool, óf alleen voor het workshopprogramma als je elders les volgt.

Lesgeld

  • €835 (wekelijks 30 minuten individuele les, plus het volledige workshopprogramma)
  • €262 (alleen het workshopprogramma)

Inschrijven

Inschrijven voor de academie doe je door een mail te sturen naar francine.stalknecht@muziekschoolamsterdam.nl met daarin de voor, - en achternaam van de leerling, het instrument dat hij of zij bespeelt, de docent van de leerling en het telefoonnummer van de leerling/ouder. 

Wat we van jou verwachten

Daar kunnen we kort over zijn: inzet en motivatie. Dat betekent een investering in tijd en in moeite, ook als het even tegenzit. Jouw docent helpt je graag over de hobbels heen, maar het begint allemaal bij jou. We maken heldere afspraken over wat jij wilt leren en hoe je dat kunt bereiken. 

Wil je nog een extra stap zetten en je muzikaal nog verder ontwikkelen? Dan past het Excellence Klassiek programma wellicht bij jou. 

Wat academie klassiek jou biedt

Na jouw succesvolle auditie staat een vakkundig docententeam klaar om hun liefde voor en kennis van de klassieke muziek op jou over te brengen. Ze doen er alles aan om jou vooruit te helpen met het behalen van jouw muzikale doelen.

Academie Klassiek biedt jou een gevarieerd jaarprogramma dat past bij jouw leeftijd en muzikaal niveau.

  • Je krijgt wekelijks 30 minuten instrumentale of vocale les van een vakdocent
  • Theorie en solfège groepslessen
  • Je speelt mee in ensembles en/of orkesten
  • Een gevarieerd workshopaanbod gericht op creativiteit, samenspel, improvisatie, muziektheorie en ritmische training. Het doel van de workshops is om nog meer uit jezelf te halen. Dit kan samen met je instrument, maar je kunt er ook juist voor kiezen om een keer iets heel anders te doen.
  • Optredens binnen en buiten de muziekschool