15675725_1275387645857533_5675596379599129016_o-ayso-samenspel-concert-jongeren-horizontaal.jpg

Het tinnen soldaatje

Winterconcert door AYSO  en Ajunso

LET OP: dit concert is afgelast!

Ons jeugdorkest AYSO, onder leiding van Peter Veenhuizen, speelt ieder jaar een prachtig winterconcert rond een kerstsprookje. Dit jaar presenteren zij, samen met verteller Burt Lamaker, het sprookje van het standvastige tinnen soldaatje.

Het sprookje werd in 1838 geschreven door Hans Christian Andersen. Het gaat over een jongetje die voor zijn verjaardag een set van vijfentwintig tinnen soldaatjes krijgt, gesmolten uit een lepel. Één van hen mist een been, omdat de tin op was tijdens het gieten. Het eenbenige soldaatje wordt verliefd op een papieren danseresje. Het jongetje gaat naar bed en al het speelgoed komt tot leven. De volgende dag waait het soldaatje uit het raam en komt na avontuurlijke omzwervingen in het haardvuur terecht, samen met het danseresje. De goede fee, die elke kerst in de kersboom woont, ziet het en fluistert uit medelijden toverwoorden. Het enige wat in het vuur overblijft is een tinnen hartje en een papieren bloempje. 

Naast het AYSO zal ook het juniorenorkest AJuNSo de sterren van de hemel spelen tijdens het voorprogramma.

Iedereen is welkom bij dit prachtige winterconcert voor het hele gezin. Je hoeft je niet van tevoren aan te melden.

Locatie: Willem de Zwijgerkerk 
Aanvang: 19:00
Entree: Gratis