kortingsprocedure

stadspaskorting

Cursisten van 4 tot 21 jaar met een Stadspas komen in aanmerking voor 15% korting als het jaartarief van de cursus 450 euro of hoger is. Je moet dan een kopie van jouw Stadspas inleveren bij de Klantenservice, Bachstraat 5. Mailen kan ook naar klantenservice@muziekschoolamsterdam.nl.

> amsterdam.nl/toerisme-vrije-tijd/stadspas

 

scholierenvergoeding

Via de Scholierenvergoeding van de gemeente Amsterdam kunnen leerlingen van 4 tot 18 jaar, afhankelijk van de hoogte van het inkomen van de ouders, een deel van het lesgeld vergoed krijgen. Voorwaarde is dat het fiscale inkomen in 2015 niet hoger was dan 23.907 euro voor een gezin, of 23.131 euro voor een alleenstaande ouder. Het maximale bedrag dat je vergoed kunt krijgen is 375 euro voor een basisschoolleerling en 499 euro voor een kind in het voortgezet onderwijs en mbo-bol-onderwijs.

> amsterdam.nl/werk-inkomen

 

jongerencultuurfonds

Via het Jongerencultuurfonds kunnen leerlingen van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met een inkomen tot 120% van het minimumloon een deel van het lesgeld vergoed krijgen. Het Jongerencultuurfonds betaalt voor één culturele activiteit per jaar. Het maximum bedrag dat je vergoed kunt krijgen is 450 euro per jaar. Aanvraag gaat via een intermediair, zoals een leerkracht van school of een maatschappelijk werker. Een aanvraag kun je jaarlijks voor het volgende schooljaar indienen vanaf 15 juni.

> jongerencultuurfonds.nl

 

instrumentenactie

Ben je eerste- of tweedejaars instrumentale leerling, niet ouder dan 18 jaar en heb je een Stadspas of maak je gebruik van het Jongerencultuurfonds of Scholierenvergoeding? Dan kun je via de Instrumentenactie met korting een instrument huren of kopen. Je krijgt 15% korting op koopinstrumenten en 50% korting op huurinstrumenten. Deze Instrumentenactie is mogelijk gemaakt door Stichting Vrienden van Muziekschool Amsterdam. De actie geldt niet voor (korte) kennismakingscursussen. Klik hier voor het inschrijfformulier van de Instrumentenactie. De winkels die meedoen zijn: Résonance, viool, altviool, cello, resonance-vioolbouw.nl | Terpstra-muziek, blaasinstrumenten en slagwerk, terpstra-muziek.nl | Soundplaza, gitaar, basgitaar, keyboard, sound-plaza.nl | Bol & Sanders piano's, bolpianos.nl/vestigingen/amsterdam.html | Clavis, piano's, clavis.nl | Muller Muziek, blaas-, snaar-, slagwerk en toetsinstrumenten, mullermuziek.com | Saxomania (alleen koop), saxofoons, saxofoon, klarinet, dwarsfluit, saxomania.com | Maas en Achttienribbe Vioolbouw (alleen koop), maasvioolbouw.nl. Voor de Instrumentenactie geldt een maximumvergoeding, deze is voor huurinstrumenten €250 per cursusjaar en voor koopinstrumenten eenmalig maximum €250. Indien de vergoeding wordt toegekend dan wordt deze in december of juni overgemaakt. De instrumentenactie wordt mede mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van Muziekschool Amsterdam.

> Meld je hier aan voor de instrumentenactie.

 

Middeninkomenskorting

Cursisten tussen de 4 en 20 jaar uit gezinnen met een inkomen tussen 125% van het minimum inkomen tot 110% van het modaal inkomen, kunnen een deel van het lesgeld vergoed krijgen. Valt het jaarinkomen tussen de €23.450 en €40.150 (voor fiscale partners) of tussen de €22.656 tot €40.150 (voor een alleenstaand persoon) dan krijgt men 20% korting bij een cursus van minimaal €450. Ter verificatie vragen we in het inschrijfformulier om je aangifte inkomstenbelasting 2016 of inkomensverklaring op te sturen. Let op: het aantal uitgiftes van deze korting is beperkt. Deze korting heeft betrekking op cursussen die starten in schooljaar 2017-2018.

ontwikkeling: visual communications concept & ontwerp: aan